PIANO EXPRESS- SCURTE CONCERTE DE PIAN ÎN SPAȚII PUBLICE DIN BUCUREȘTI

Asociația Supereroi printre noi este onorată de a fi partener al evenimentului PIANO EXPRESS, aflat sub egida Festivalului Internațional „George Enescu”. Evenimentul este organizat de Asociația Ideilagram, după un concept de Adriana Toacsen (pianistă). Rolul Supereroi printre noi va fi ca, pentru fiecare concert, să cartografiem spațiul în care va avea loc, să identificăm barierele de accesibilitate (concertele au loc în spații publice), să vă oferim în avans toate informațiile necesare, grupate într-o broșură disponibilă online, așa încât experiența Dumneavoastră să fie cât mai plăcută.

PIANO EXPRESS scoate muzica clasică din sălile de concerte şi o aduce în cartiere, în mijlocul bucureştenilor, prin intermediul pianistei Adriana Toacsen şi al invitaților săi.  PIANO EXPRESS propune un altfel de concert în aer liber, în care muzica pătrunde în cartiere și oferă orașului noi valenţe de socializare și comunicare. 

Imagine din parcul liniei, cu aspect industrial, modern.

Consultă toate FACILITĂȚILE DE ACCESIBILITATE în broșurile de mai jos (.pdf).

Click pe textul scris CU LITERE MARI, mai jos.

Concertele vor avea loc în mai multe locuri  din București:

Concertele au loc în fiecare zi de sâmbătă din luna septembrie, între orele 17 și 17.30 (ora 5 după-amaiza).

Fiecare concert durează doar 30 de minute.

Participarea este gratuită.

Fotografii de Mirela Momanu.

Proiectul se desfășoară în spații cu intrare liberă, atent alese pentru a fi ușor accesibile și într-un cadru informal, tocmai pentru a transmite mesajul important al inclusivității și accesibilității, atât în ceea ce privește actul artistic, cât și cadrul spațial. Partenerii Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAIS) și Supereroi printre noi vor oferi consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și concertelor, încurajând astfel o diversitate cât mai mare a participării. 

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este accesibilizarea pentru public a creațiilor muzicale de secol XX şi XXI, ale căror conexiuni cu trecutul vor fi subliniate atât prin alegerea programului, cât şi prin dialogul interactiv cu artista. Un alt obiectiv se referă la punerea în valoare a unui patrimoniu bucureștean inestimabil, dar deseori neglijat sau abuzat: spațiul public. Sunt selectate cinci spații urbane aflate într-o relație directă cu cartiere de locuit care traversează o istorie a locuirii bucureștene: de la mahalaua din Dealul Piscului, la lotizarea Ioanid și vilele sale luxoase de la începutul secolului XX, la cvartalul de influență sovietică din Vatra Luminoasă și apoi la cartierul funcționalist al anilor 1960, Drumul Taberei. 

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului de finanțare „București acasă” 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB”  

Sponsori: BRD – Groupe Société Générale și Fundația Art Production

Parteneri: ARTEXIM, organizatorul festivalului Enescu; Muzeul Național al Literaturii Române; Universitatea Națională de Muzică din București; Ideogram, Studio de arhitectură; Asociația Supereroi printre noi; AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială), Solèart Management

Parteneri media: Rfi, SG Studio – Revista Zeppelin, Radio România Muzical, CIMRO

Organizator: Asociația Ideilagram 

Un concept de: pianist Adriana Toacsen 

Artişti: Adriana Toacsen (pian), Angela Drăghicescu (pian), Ioana Balaşa (flaut), Valentina Zaharia (narator)

Curator piese: compozitor Diana Rotaru 

Curator spații urbane: arhitect Ilinca Păun Constantinescu

Development manager: muzicolog Alexandra Solea

Contact: ideilagram@gmail.com

Published by Supereroi Printre Noi

Suntem o un grup de oameni care, într-un fel sau altul, avem ceva în comun: o persoană cu nevoi speciale. Am ales să spunem aici poveştile lor, poveştile supereroilor care trăiesc printre noi. Pentru că de la ei am învăţat cea mai importantă lecţie de viaţă: fiecare zi dusă la bun sfârşit este o victorie!

Leave a Reply