Concerte adaptate și incluzive

Concerte adaptate pentru un public divers

Din 2018 suntem organizatori, co-organizatori sau consultanți de accesibilitate pentru diverse producții culturale adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

evenimente
0
locații
0
genuri muzicale
0
trupe & orchestre
0
spectatori
0

Printre partenerii noștri se numără: asociația Help Me Be A Rockstar, Joyplace, British Council Romania, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, Centrul de Proiecte Timișoara, Asociația Ideilagram, AMAIS, Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, Accessible Romania by Sano Touring și familia Zâmbreanu.

Nu stau acasă Clasic

Concert de muzică clasică al Orchestrei de Tineret din Amsterdam

organizat de:
Group-10@2x.png
finanțator:
găzduit de:
data:
5 august 2023

Concertul a fost susținut de Orchestra Sweelinck din Amsterdam, Olanda cu ocazia împlinirii a 145 de ani de existență.

La concert au fost invitate persoanele neurodiverse, persoanele cu dizabilități intelectuale și/sau fizice, seniorii, persoanele cu tulburări de anxietate sau depresie și orice om pentru care atmosfera rigidă și privirile oamenilor din sălile de concerte pot fi o povară dar și prietenii sau familiile acestora sau orice om care nu se teme de un public divers dar iubește muzica clasică.

galerie foto: 

Timișoara 2023 Celebrarea orașului

Concert pentru copii - Muzică din desene animate

organizat de:

Filarmonica „Banatul” Timișoara și Centrul de Proiecte Timișoara

CONSULTANT
ACCESIBILIZARE:
găzduit de:
timișoara – capitală europeană a culturii
data:
7 octombrie 2023

Oferim consultanță și formare artiștilor, echipelor tehnice și organizatorilor astfel încât evenimentul să fie unul potrivit nevoilor persoanelor cu diverse abilități si tipuri de diagnostic iar atmosfera să fie una cât mai incluzivă.

galerie foto: 

Nu stau acasă Alternativ

Concertele #NuStauAcasa sunt organizate în parteneriat cu asociația Help Me Be A Rockstar începând cu anul 2019. Fără încurajarea și experiența lor la scenă și fără găzduirea oferită de Club Expirat această serie de concerte de rock alternativ și hip-hop nu ar fi fost posibile.

organizatori:
Group-10@2x.png
găzduit de:
perioada: 2019 – prezent
30.06.2019 / Expirat

HMBARS

The Mono Jacks, Mani Gutau și Florin Mandru Dudu

11.09.2022 / Expirat

Nu Stau Acasă #1
El Negro, Aida și Noi, D-L Goe, Lasagna & Rochenrol
11.09.2022 / Expirat

Nu Stau Acasă #2

VUNK, om la lună, Adame Wolf

18.06.2023 / Expirat

Nu Stau Acasă #3

EYEDROPS, MACANACHE și ORKID

galerie foto: 

“Nu stau acasă” este o serie de concerte create cu grijă pentru a fi accesibile și adaptate pentru persoanele cu dizabilități, oferind o zi de distracție pentru toată familia. Aici, atmosfera este prietenoasă și muzica este la un volum potrivit pentru toți participanții.

Mica Serată Muzicală

Recital de muzică clasică incluziv și accesibiizat publicului cu dizabilități

organizat de:
GĂZDUIT DE: JOYPLACE
data: 11 iuNie 2022

Sâmbătă, 11 iunie 2022, asociația noastră a organizat o Mică serată muzicală (Disability friendly), în spațiul de joacă accesibil Joyplace (București). Veți spune, poate, că nu e tocmai locul potrivit pentru muzică clasică. Dar noi vă spunem ca e tocmai locul perfect pentru cei cu nevoi speciale, pentru cei care nu au mai ascultat niciodată instrumente clasice live, pentru părinții lor obosiți dar, mai ales, este locul perfect pentru că este accesibil din toate punctele de vedere.
I-am avut ca invitați pe violonista Tania Zâmbreanu ( pe care o puteți asculta și pe scena Ateneului Român), pe profesorul Cristian Zâmbreanu precum și trei artiști cu autism: pianistul George Stanciu (prin intermediul ecranului, de la Bacău), chitaristul Ionuț Oniceag, micul pianist Rareș Balea. Seara s-a încheiat cu Diana Preda, pianistă și sora mai mica a unui tânăr diagnosticat cu paralizie cerebrală.
Am ascultat lucrări semnate de Vivaldi, Kreisler, Elgar, Albeniz și Ciprian Porumbescu. S-a cântat în calupuri scurte, cu multe pauze de mișcare, în care publicul a putut încerca instrumente muzicale adevărate (cu sprijinul Laura Toth și Scoala de Muzica si Arte Plastice nr. 1 “Iosif Sava”) sau au frunzărit albumele de artă.
Ca la fiecare eveniment, în public s-au aflat si persoane fără dizabilități sau care nu au în familie o persoană cu nevoi speciale. Pentru că ne aparținem unii altora, indiferent de diagnostice.

galerie foto: 

Piano Express

Muzică de pian, clasică și contemporană

organizat de:
consultant accesibilizare:
data: septembrie 2023

Accesează pagina cu detaliile evenimentului la acest link: Piano Express.

Asociația Supereroi printre noi a fost onorată de a fi partener al evenimentului PIANO EXPRESS, aflat sub egida Festivalului Internațional „George Enescu”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Ideilagram, după un concept de Adriana Toacsen (pianistă). Rolul Supereroi printre noi a fost ca, pentru fiecare concert, să cartografiem spațiul în care va avea loc, să identificăm barierele de accesibilitate (concertele au loc în spații publice), să oferim în avans toate informațiile necesare, grupate într-o broșură disponibilă online, așa încât experiența publicului să fie cât mai plăcută.

PIANO EXPRESS a scos muzica clasică din sălile de concerte şi a adus-o în cartiere, în mijlocul bucureştenilor, prin intermediul pianistei Adriana Toacsen şi al invitaților săi.  

galerie foto: 

Concert Încetișor

Concert acustic al formației de muzică veche Trei Parale

organizat de:
partener:
data: 14 iulie 2018

Formația “Trei parale” a cântat încetișor pentru toți copiii cu sensibiltate acustică și pentru invitații lor, cu sau fără dizabilități. Am petrecut o oră ascultând muzică, dansând, fredonând și putându-ne mișca în voie.

galerie foto: 

Discotecă incluzivă

Party într-un spațiu accesibil, fără bariere

organizatori:
Data: 2 decembrie 2023

Pe 2 decembrie am sărbătorit împreună Ziua Internatională a Persoanelor cu Dizabilități cu o discotecă incluzivă la care ne-am exersat mișcările pe ringul de dans, am ascultat șlagărele electro-pop de pe vremuri și am pus în lumină nevoia spațiilor și atitudinilor care încurajează abilități, nu creează dizabilități.

Evenimentul a fost organizat cu susținerea Accenture Romania și a făcut parte din Clubul CMU, un proiect AMAIS care oferă unul dintre puținele spații fizice și sociale din București care aduce împreună persoane și comunități diverse.

galerie foto: 

Party Încetișor

O seară de Party încetișor, pregătită special pentru persoanele cu dizabilități neurocognitive și prietenii sau rudele lor

organizat de:
DJ: TREMOUR
data: 10 iulie 2019

Evenimentul este destinat adolescenților, tinerilor sau adulților dar și părinților copiilor mici cu dizabilități, pentru care ieșitul la o terasă este deseori imposibil.

Party încetișor este un eveniment relaxat și relaxant, incluziv, desfășurat într-o atmosferă prietenoasă persoanelor cu dizabilități intelectuale.

~Muzica este la un nivel ușor de suportat de către persoanele cu tulburări de procesare senzorială.

~Master Planner: DJ Tremour

galerie foto: 
Cine suntem?
Supereroi printre noi este o organizatie non-profit, infiintata in 2015. Promovăm incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin intermediul evenimentelor culturale accesiblizate și al poveștilor personale.