Curs de iniţiere în dieta ketogenică susţinut la Bucureşti de către Denise Potter, dietetician american.

Asociaţia Terapii Mami şi Bebe anunţă organizarea unui seminar de pregătire în dieta ketogenică pentru medicii şi părinţii din România, sub îndrumarea directă a dieteticienei Denise Potter, din SUA.

Programul pediatric se va desfăşura în perioada 2-8 octombrie, la Bucureşti. Cinci medici din România, având specializare în neurologie, gastroenterologie, pediatrie, endocrinologie şi diabet, împreună cu un asistent medical şi un psihiatru vor forma echipa de iniţiere, echipă pe care Denise Potter o va instrui direct în dieta ketogenica şi care va lucra pe viitor cu micii pacienţi din România.

La finalul celor şapte zile, medicii participanţi vor fi brevetaţi internațional de către Charlie Foundation.

Despre Denise Potter:  membru în registrul dieteticienilor,  acreditat în SUA pentru CDE (Certified Diabetes Educator in Diabetes Association Dietary Guidelines), CSP (Certified Specialist in Diet Pediatrics) și ambasador dietetician al Statului Michigan, având o experiență de peste 28 ani, din care peste 10 în aplicarea dietei ketogenice în cadrul University of Michigan Hospital.

Mai multe, aici: www.potterketogenic.diet

Un număr de 10 copii cu diferite forme de epilepsie rezistentă la medicaţie, autism, diferite boli metabolice rare, diabet vor intra în programul de dietă, sub iniţierea lui Denise Potter şi a echipei de medici din Bucureşti. Copii vor avea suportul activ al dieteticienei și supravegherea medicală a medicilor din România pe întreaga perioadă de implementare a dietei.

Despre dieta ketogenică:

Dieta ketogenică este o dietă medicală, un tratament recunoscut internaţional, bazat pe studii reale, constante, pentru diferite forme de epilepsie rezistente la medicaţie. Este o dietă bogată în grăsimi, personalizată, ce produce schimbări în metabolism, producând astfel schimbări la nivelul creierului, din punct de vedere chimic. Dieta se iniţiază și ajustează de către dieteticieni specializaţi, pentru a obţine rapoarte de 4:1, 3:1 sau 2:1, în scopul atingerii nivelului potrivit de cetoză.

Studii la nivel global din anul 2014 asupra fenomenului bolilor epileptice au arătat că mai mult de 30% din subiecţii afectaţi (dintr-un total de peste 65 milioane, la nivel mondial) nu răspund la medicaţia antiepileptică. O rată alarmantă, de la ţară la ţară, arată că un număr substanţial de decese se înregistrează în rândul subiecţilor care nu înregistrează un control sau o ameliorare în decurs de cinci ani de la apariţia convulsiilor.

Dieta ketogenică pentru copiii cu diferite forme de epilepsie poate uneori face diferenţa între un copil funcţional, cu un număr redus de crize, controlabile şi care poate face achiziţii neuro motorii constant şi un copil care nu răspunde la nici un tratament. În acest ultim caz, copilul nu poate acumula achiziţii iar descărcările din creier „şterg” cu fiecare criză sau status epileptic orice urmă de conexiune sau dezvoltare pe toate planurile.

Dieta ketogenică pentru epilepsie se iniţiază şi supraveghează de către o echipă de medici: neurolog, gastroenterolog, endocrinolog şi dietetician, specializaţi în acest tip de tratament.

Preşedintele Asociaţiei Mami şi Bebe: „Alternativa dietei ketogenice pentru epilepsie, formele pediatrice, va deveni o opţiune şi în România. Este necesar ca tratamentele, măsurile paleative şi terapiile să ţină pasul cu evoluţia bolilor. Dieta ketogenică poate înclina balanţa spre o viaţă funcţională în cazul acestor copii. Aşteptăm şi copii şi medici din oraşele din provincie, întrucât deschiderea acestora ne poate duce un pas înainte în lupta nedreaptă cu epilepsia.”

Programul seminarului:

  • implementarea dietei ketogenice pentru copiii din program și familiile acestora, sub îndrumarea dieteticianului Denise Potter- timp de trei zile
  • curs de iniţiere în dieta ketogenică pentru medici, brevetat internațional de către Charlie Foundation şi susţinut de către Denise Potter- o zi
  • implementare protocol sanitar – asistent medical specializat în dieta ketogenică- Denver, SUA.

Contact şi înscrieri: email terapii.m.b@gmail.com.

 

 

 

Published by Supereroi Printre Noi

Suntem o un grup de oameni care, într-un fel sau altul, avem ceva în comun: o persoană cu nevoi speciale. Am ales să spunem aici poveştile lor, poveştile supereroilor care trăiesc printre noi. Pentru că de la ei am învăţat cea mai importantă lecţie de viaţă: fiecare zi dusă la bun sfârşit este o victorie!

Leave a Reply