Povestea noastră

tree
CE ESTE SupereroiPrintreNoi: Suntem o comunitate a celor ce iubim o persoană cu nevoi speciale. Aici, pe SupereroiPrintreNoi, prin intermediul poveştilor personale, ne încurajăm şi povestim şi altora despre viaţa mână în mână cu dizabilitatea sau boala rară a cuiva drag.

CINE & DE CE l-a creat: Povestea SupereroiPrintreNoi începe în 2008, anul în care s-a născut o fetiţă mică, Olga. Cu un diagnostic prenatal de multiple malformaţii, cardiace şi cerebrale, cu un pronostic slab de viaţă, Olguţa i-a contrazis pe toţi iar astăzi este motorul din spatele acestui proiect. Ani la rândul noi, Ruxandra şi Vlad, am căutat să citim şi să prindem putere din poveşti ale părinţilor ca noi, însă nu am găsit aproape nimic în limba română. În 2015, atunci când în sfârşit ne-am regăsit liniştea şi am acceptat noua noastră viaţă, am creat această comunitate a părinţilor copiilor cu nevoi speciale. Un loc în care publicăm povești scrise simplu şi sincer, în care adunăm informaţii de folos atât pentru familii cât şi pentru toţi cei ce cred în drepturile persoanelor cu dizabilităţi, un loc în care demarăm campanii de conştientizare sau incluziune socială. Până acum ni s-au alăturat peste 40 de contributori permanenţi sau ocazionali, plus încă pe atâţia oameni care au ajutat cu idei, sfaturi, vorbe bune sau ore de muncă voluntară în „redacţia” noastră de acasă sau pe teren.

Supereroi printre noi m-a ajutat să mă simt într-o comunitate, să nu mă mai simt neînţeleasă, cu o viaţă greu de imaginat, darămite de trăit; aici sunt în compania unor oameni minunaţi, care nu mă judecă pentru că Lizuca nu merge la şcoală sau grădiniţă, în faţa cărora nu trebuie să mă retrag din discuţie de teama că ceilalţi nu numai că nu mi-ar înţelege viaţa, însă m-ar mai şi compătimi pe deasupra. – Andreea H., autor.

CE PROIECTE DESFĂȘURĂM: Suntem o platformă online de povești personale cu și despre dizabilitate. Publicăm texte scrise de părinții, frații sau prietenii copiilor cu nevoi speciale atât pentru a ne încuraja unii pe ceilalți cât si pentru a diminua stigma ce înconjoară viețile acestor familii.

Un alt proiect foarte drag nouă este cel prin care organizăm lunar proiecții de film adaptate senzorial copiilor cu nevoi speciale- “FILMELE OLGĂI”la București și Buzău,  în parteneriat cu Happy Cinema și în Craiova, împreună cu Asociația Zâmbetul Evei.

Iulie 2018 este luna în care am demarat o altă serie de evenimente culturale adaptate persoanelor cu nevoi speciale: workshopuri de formare culturală (martie 2019, cu prof. Roger Ideishi) cluburi de lectură, concerte acustice (Nu stau acasă, în parteneriat cu Expirat)  și petreceri destinate persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, avem în derulare și GHIDUL DE STIL PENTRU JURNALIȘTI în textele despre dizabilitate, ghid la care am colaborat cu National Center on Disability and Journalism în cadrul Școlii de Jurnalism și Comunicare Mass-media Walter Cronkite – Universitatea Statului Arizona – SUA.

Cu ocazia alegerilor prezidențiale din anul 2015, am desfășurat singura campanie de informare dedicată persoanelor cu dizabilități din România: Ai dreptul să votezi. Cunoaște-ți drepturile!

CE AVEM NEVOIE: de oricine crede că şi persoanele cu nevoi speciale au un loc sub soare, ca fiecare dintre noi. De jurnalişti, povestitori, fundraisers graficieni, redactori, specialişti video, organizatori de eveniment, artişti, oameni care pot face rotiţele unui astfel de proiect să meargă. Și, desigur, de donații în bani care să ne permită să ne dedicam tot timpul acestui proiect. Detalii şi aici: DONEAZĂ

De unde vine FINANŢAREA: din donaţii, până în acest moment. Site-ul a fost creat fără bani, punând la bătaie toate cunoştinţele noastre în materie de web design, grafică, editare, redactare, jurnalism, etc.

26220790_2025230814425755_89169404093644539_oVă mulțumim că ne sunteți alături!

Ruxandra & Vlad Mateescu, alături de comunitatea SupereroiPrintreNoi