Povestea noastră

tree

CE ESTE SupereroiPrintreNoi: Suntem o comunitate a celor ce iubim o persoană cu dizabilități. Aici, pe SupereroiPrintreNoi, prin intermediul poveştilor personale, ne încurajăm şi povestim şi altora despre viaţa mână în mână cu dizabilitatea sau boala rară a cuiva drag.

În offline, suntem acea asociație care și-a propus să ofere persoanelor cu dizabilități motive și oportunități de a ieși din casă. Milităm pentru incluziune socială prin accesul la o viață culturală incluzivă, în mijlocul comunității.

CINE & DE CE: Povestea SupereroiPrintreNoi începe în 2008, anul în care s-a născut o fetiţă mică, Olga. Cu un diagnostic prenatal de multiple malformaţii, cardiace şi cerebrale, cu un pronostic slab de viaţă și un sindrom genetic extrem de rar, Olguţa i-a contrazis pe toţi iar astăzi este motorul din spatele acestui proiect.

Ani la rândul noi, Ruxandra şi Vlad, am căutat să citim şi să prindem putere din poveşti ale părinţilor ca noi, însă nu am găsit aproape nimic în limba română. În 2015, atunci când în sfârşit ne-am regăsit liniştea şi am acceptat noua noastră viaţă, am creat această comunitate, formată inițial din copiii cu dizabilități și părinții lor, dar căreia i s-au alăturat, cu timpul, persoane adulte cu dizabilități sau boli rare și persoane tipice care cred în demnitatea umană.

26220790_2025230814425755_89169404093644539_oVă mulțumim că ne sunteți alături!

Ruxandra & Vlad Mateescu, alături de comunitatea SupereroiPrintreNoi

2 comments on “Povestea noastră”

Leave a Reply