Ruxandra Mateescu, fondatoarea organizației „Supereroi printre noi”, a fost premiată de Kennedy Center


Ruxandra Mateescu, fondatoarea asociației „Supereroi printre noi”, care militează pentru accesibilizarea evenimentelor culturale pentru persoanele cu dizabilități, a câștigat premiul LEAD Award for Emerging Leaders, acordat de Centrul John F. Kennedy pentru Artele Spectacolului din Statele Unite.

„Nu există onoare mai mare pentru cineva care lucrează în domeniul accesibilizării artelor și incluziunii persoanelor cu dizabilități decât aceea de a-ți fi recunoscută munca de către The Kennedy Center”, a scris Mateescu pe pagina sa de Facebook.

Premiile LEAD (Leadership Exchange in Arts and Disability), lansate în 2008 de instituția dedicată fostului președinte american John F. Kennedy, au scopul de a recunoaște eforturile celor care promovează incluziunea persoanelor cu dizabilități în artă și cultură. Prin acest program, profesioniștii din domeniu au posibilitatea de a dezvolta resurse și bune practici, de a se angaja în discuții cu colegi și experți din întreaga lume și de a proiecta experiențe și spații incluzive.

Printre laureații din anii anteriori se numără responsabili pentru accesibilizare din cadrul unor instituții precum Memorialul 9/11, Teatrul de Balet Pittsburgh (Pennsylvania) și Muzeul de Arte Frumoase din San Francisco. Distincțiile acordate în afara SUA sunt rare.

Published by Supereroi Printre Noi

Suntem o un grup de oameni care, într-un fel sau altul, avem ceva în comun: o persoană cu nevoi speciale. Am ales să spunem aici poveştile lor, poveştile supereroilor care trăiesc printre noi. Pentru că de la ei am învăţat cea mai importantă lecţie de viaţă: fiecare zi dusă la bun sfârşit este o victorie!

Leave a Reply