Circular Catalysts, expoziție la RDW Creative Corner- facilități de accesibilitate


Expoziția documentară Circular Catalysts by British Council Romania, în cadrul Romanian Design Week 2023, și-a propus să fie un loc al incluziunii, aducând și elemente de accesibilitate pentru persoanele cu diverse tipuri de dizabilități în cadrul expunerii permanente, precum și “Ziua liniștită- 18 mai”– o zi dedicată persoanelor pentru care zilele de vizitare mai aglomerate pot fi un impediment major.

Asociația Supereroi printre noi se bucură de a fi partenerul British Council Romania, în cadrul acestui proiect revenindu-ne sarcina de a face expoziția mai accesibilă persoanelor cu dizabilități intelectuale și senzoriale, precum și persoanelor neurodiverse.

În cadrul expoziției pot fi admirate obiecte, texte, sunet și fotografii surprinse de Ioana Cîrlig pe parcursul celor cinci rezidențe de creație în care artizani contemporani din Marea Britanie au fost găzduiți de organizații locale care lucrează cu meșteșugari tradiționali din România rurală.

Expoziția poate fi vizitată până pe 28 mai 2023, la Creative Corner, Piața Amzei, București.

Facilități de accesibilitate :

Pentru persoane utilizatoare de scaun rulant:

  • rampe de acces în spațiul expozițional;
  • expoziția este panotată mai jos decât în mod obișnuit, pentru a putea asigura accesul persoanelor utilizatoare de scaun rulant;
  • elemente tactile în cadrul expunerii permanente: pânză, lână, lemn, conuri de brad, mușchi de pădure, etc.

Pentru vizitatorii cu dizabilități intelectuale ( British Council în parteneriat cu asociația Supereroi printre noi):

Pentru vizitatorii cu deficiențe de vedere (British Council în parteneriat cu asociația AMAIS):

  • marcaje tactile pe podea;
  • coduri QR transpuse în alfabetul Braille.

“Ziua liniștită- 18 mai: tururi ghidate accesibilizate, dedicată persoanelor cu nevoi speciale, persoanelor cu tulburare de anxietate, seniorilor, părinților obosiți, pentru care zilele obisnuite de vizitare, mai aglomerate, pot fi dificile. Organizat de sociatia Supereroi printre noi în parteneriat cu British Council Romania.

În cadrul “Zilei liniștite” a avut loc atelierul Incluziune prin ceramică_CMU 6.0 la Circular Catalysts – un super atelier ținut de obicei în cadrul Club de Mobilitate Urbana Senseability, în care Roxana Bâra a condus un grup incluziv în a modela ceramică pe nevăzute.

Câteva imagini din timpul “Zilei liniștite”

Circular Catalysts face parte din programul european Circular Cultures al British Council și este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Anul acesta, Circular Catalysts propune prin prezența la Romanian Design Week explorarea intersecțiilor dintre rural și urban, dar și rolul materialelor și meșteșugurilor tradiționale în contexte contemporane sociale, economice și de mediu.
Romanian Design Week este un proiect The Institute și UniCredit Bank.

Published by Supereroi Printre Noi

Suntem o un grup de oameni care, într-un fel sau altul, avem ceva în comun: o persoană cu nevoi speciale. Am ales să spunem aici poveştile lor, poveştile supereroilor care trăiesc printre noi. Pentru că de la ei am învăţat cea mai importantă lecţie de viaţă: fiecare zi dusă la bun sfârşit este o victorie!

Leave a Reply