Nu Stau Acasă, ascult muzică clasică

Asociațile Supereroi printre noi și Help Me Be A Rockstar organizează, în data de 5 august 2023, un nou concert din seria #NuStauAcasă.

Evenimentul #NuStauAcasă, ascult muzică clasică. Concert incluziv susținut de Orchestra Sweelinck din Amsterdam este găzduit de Biserica Sfântul Francisc de Assisi din București și este susținut financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România.

Iată câteva detalii importante, pentru a avea o după-amiază cât mai plăcută împreună:

Concertul este unul incluziv, la care persoanele neurodiverse și persoanele cu dizabilități intelectuale, neurologice, dizabilitate fizică și boli rare sunt așteptate cu mare drag, împreună cu familia, prietenii și publicul fără dizabilități. Locul nostru este împreună.

Când: 5 august 2023, ora 15. Accesul în Biserică se face începând cu ora 14.45

Dacă întârziați, intrați cât mai discert și așezați-vă pe cel mai apropiat loc liber.

Unde: Biserica Sfântul Francisc de Assisi, Aleea Lacul Morii 1A, București.

Cine: Concertul este susținut de Orchestra Sweelinck din Amsterdam, Olanda. Orchestra împlinește anul acesta 145 de ani de existență, ocazie cu care susțin concerte în Olanda, România și Bulgaria.

Dirijor: Konradin Herzog

Află mai multe despre muzicienii orchestrei Sweelinck de pe site-ul lor, la acest link: UvA Orchestra J.Pzn Sweelinck

PROGRAM (90 minute, cu pauză):

interiorul bisericii

Piotr Ilici CeaikovskiSerenadă pentru orchestră de coarde, op.48. Ascultă la acest link compoziția, pentru a te familairiza cu ea.

George EnescuDixtuor pentru suflători. Ascultă la acest link compoziția, pentru a te familiariza cu ea.

Facilități de accesibilitate

Parcare: În fața Bisericii există o parcare publică.

Kit senzorial: Obiecte cu rol de liniștire senzorială vor fi puse la dispoziție, la intrare: pentru “frământat în mâini” și căști antifonice (reduc zgomotul).

  • Dizabilitate intelectuală: Publicul cu nevoi speciale va primi broșuri ce conțin imagini ale instrumentelor muzicale pe care le vor asculta precum si definiții simplificate ale unor termeni muzicali, precum orchestră, dirijor, etc

Nevăzători: Persoanelor nevăzătoare li se va înmâna o harta tactilă cu interiorul Bisericii la intrarea în curte.

Deficiență de auz: Persoanelor cu deficiențe de auz sunt rugate să se așeze pe rândul 1 sau 2, dacă acest lucru ajută. Vi se va înmâna un balon, pentru a putea simți mai bine vibrațiile instrumentelor. Vă rugăm să nu vă jucați cu baloanele în timpul concertului!

Dizabilitate fizică: Biserica are rampe la intrare- laterală dreaptă a clađirii. Voluntarii noștri vă vor indica accesul

• Biserica NU are toaletă adaptată. Cea mai apropiată este la Benzinăria Lukoil (250 m/ 3 minute).

Toaletele se găsesc în laterală stângă a Bisericii, în exterior.

• În interiorul Bisericii nu este permis consumul sucurilor sau apei acidulate.

Detalii organizatorice

• Prietenii de la Accessible România by Sano Touring vor asigura transport gratuit utilizatorilor de scaun rulant către Biserica Sfântul Francisc de Assisi. Persoanele care folosesc un scaun rulant și care au nevoie de transport adaptat pentru evenimentul din 5 august rugate să dea un mail pe adresa irina@accessibleromania.com

Telefon mobil: Vă rugăm să închideți soneria telefoanelor mobile precum și funcția “vibrații” pe toată durata concertului.

Băncuță pentru genunchi: Pe cât posibil, evitați să așezați picioarele pe bancheta de rugăciune, destinată genunchilor.

Mișcare și sunete: Persoanele neurodiverse și cu deficiențe senzoriale, care au nevoie acută de mișcare, se pot ridica sau plimba în timpul concertului, respectându-i pe ceilalți spectatori. Rugămintea mare este să nu vă apropiați de muzicieni în timp ce cântă! Biserica nu are o scenă și nu există “zonă-tampon”.

Locul de liniște: În holul Bisericii va fi amenajta o zonă mai ferită, pentru aceia dintre Dumneavoastră care aveți nevoie de o pauză sau de mai multă mișcare dar care doriți, totuși, să ascultați muzică.

Când aplaudăm? Persoanele neurodiverse și cu dizabilități intelectuale pot aplauda și se pot bucura în mod specific chiar dacă bucată muzicală nu s-a terminat, dacă o anumită parte le produce bucurie. Muzicienii sunt și ei, de asemenea, informați despre acest lucru.

Evenimentul este găzduit de Biserica Sfântul Francisc de Assisi din București și este susținut financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România.

Parteneri:

Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti

Accessible Romania by Sano Touring

British Council Romania

Şcoala de Joacă

AMAIS

Organizatori: Supereroi printre noi & Help Me Be A Rockstar

Published by Supereroi Printre Noi

Suntem o un grup de oameni care, într-un fel sau altul, avem ceva în comun: o persoană cu nevoi speciale. Am ales să spunem aici poveştile lor, poveştile supereroilor care trăiesc printre noi. Pentru că de la ei am învăţat cea mai importantă lecţie de viaţă: fiecare zi dusă la bun sfârşit este o victorie!

Leave a Reply