februarie 7, 2017
1

S3A.svgDouă chipuri întretăiate, unul alb, un altul albastru, ce simbolizează dizabilitatea intelectuală, sunt prezente în metroul din Paris, începând din luna februarie 2017.

Pentru moment aceasta pictogramă a fost instalată numai pe traseul liniei 10 a metroului parizian. Cele două chipuri împletite într-unul singur vor atenţiona pasagerii cu dizabilităţi intelectuale despre facilităţile de care dispun: de la case de bilete speciale până la platforme feroviare adaptate.

Angajamentul pe care metroul din Paris şi-l asumă, acela de a face transportul public mai prietenos acestei categorii de călători, nu se opreşte aici. Compania de transport şi-a propus ca, în acest an, să extindă facilităţile şi semnalizarea acestora şi în cadrul altor linii de transport.

Importanta apariţiei acestei pictograme şi a facilitaţilor pe care le simbolizează este uriaşă, deoarece deschide transportul public, în mod oficial, şi altor tipuri de dizabilitate în afara celor locomotorii, simbolizata prin imaginea deja familiară a scaunului rulant.

 

 

Comentarii

comentarii

Intră în comunitatea Supereroilor

Lasă-ne adresa ta de email și îți vom trimite ceva special în fiecare săptămână. Te poți dezabona oricând.

Supereroi Printre Noi
Suntem o un grup de oameni care, într-un fel sau altul, avem ceva în comun: o persoană cu nevoi speciale. Am ales să spunem aici poveştile lor, poveştile supereroilor care trăiesc printre noi. Pentru că de la ei am învăţat cea mai importantă lecţie de viaţă: fiecare zi dusă la bun sfârşit este o victorie!