Hidrokinetoterapia

Hidrokinetoterapia este terapia prin mișcare în apă.

Se practică sub forma unor programe de exerciţii corective desfăşurate în bazine acvatice special amenajate în spitale, sanatorii, staţiuni sau în locaţii private acreditate pentru acest tip de terapie.

Bazinele de terapie pot avea apă încălzită sau termală, căzi de baie obişnuite sau special construite, bazine situate în aer liber, în care apa are calităţile necesare unui tratament corectiv, piscine subterane termale.

Temperatura adecvată în bazinele de terapie este de30-32°C, iar cea a aerului din sala de terapie 35-37°C. Se poate opta pentru terapie individuală sau de grup, atât pentru copii sau adulți, în funcție de particularitățile și patologia pacienților.

Efectele fizio-chimice și hidrostatice ale apei sunt: diminuează considerabil efortul cardiovascular depus la exercițiile medicale, crește rezistența și toleranța la efort, reducerea greutății corporale, mobilitate crescută.

Hidrokinetoterapia este recomandată în tratarea majorităţii afecţiunilor aparatului locomotor (degenerative, post-traumatice, tulburări de statică vertebrală, discopatii vertebrale etc), dar şi a unor afecţiuni neurologice.

Durata ședinței este cuprinsă între 30 și 45 de minute și depinde de vârsta și patologia fiecărui pacient cât și de recomandările medicului specialist.

Hidrokinetoterapiei facilitează în mod evident evoluția favorabilă a pacienților cu afecțiuni neurologice, hemiplegie, beneficiul terapeutic al acestei metode de reabilitare este susținut de acțiunea combintă a proprietăților apei și programul (exerciții specifice) kinetic.

Hidrokinetoterapia este o terapie complementară, nu se utilizează ca metodă terapeutică unică, ci ca parte a unui program complex terapeutic la careparticipă pacientul, specialiștii, familia pacientului.

Surse info: AICI

 

Published by Marina Bliderișanu

Sunt mama unei fetițe ca o acadea- Loli (pop), cu un diagnostic genetic rar. Dupa ce a trecut furia, starea ce ne-a paralizat emoțional, ne-am dat seama că nimic nu ajută mai mult decât informația. Am răscolit lumea virtuală și pe cea reală în căutarea unor părinți ca noi și a unor copii precum Loli și am găsit cu mult mai mult decât mi-am imaginat. Am găsit și Supereroii și am citit cu nesaț fiecare rând. Am plâns și am zâmbit până le-am scris. Și ca să nu stau degeaba printre ei, mi-am adus aminte de profesia mea de bază, cea de biolog. Aici, la Supereroi printre noi, voi aduna pentru voi lucruri esențiale ce țin de partea științifică a ființei noastre. Mă mai puteți citi si aici: Un soi de blog

Leave a Reply