Concurs Editura Frontiera

Concurs încheiat. Mulțumim mult tuturor participanților! Poveștile voastre sunt, cu sigurață, picaturi de încurajare pentru noi, toți!

Câștigătorii concuruslui sunt: Alina & Oana. Felicitări!

*Numele câștigătorilor au fost extrase cu ajutorul site-ului www.tragerilasorti.ro

Editura Frontiera și Supereroi printre noi te invită la concurs. Însă nu orice fel de concurs, ci unul în care să ne împartășim cele mai de succes, cele mai wow, cele mai suuuuper tari momente ale copiilor cu nevoi speciale din acest an.

Ce trebuie sa faci: povestește într-un comentariu, pe site, care a fost cea mai importantă achiziție (cognitivă, motrică, de limbaj, etc) pe care a făcut-o în acest an copilul tău sau unul dintre copiii de care te ocupi, în cazul în care ești terapeut.

Ce câștigi: Editura Frontiera oferă 2 exemplare, pentru doi concurenți diferiți,  din volumul  „Modelarea video pentru copiii mici cu tulburări din spectrul autist” (Sarah Murray & Brenna Noland). Una dintre cele mai noi și plăcute metode de lucru cu copiii care au autism sau alte întârzieri de dezvoltare este modelarea video. Copilul învață uitându-se la filmulețe pregătite din timp de părinți sau specialiști astfel încât să prezinte o abilitate anume de care are nevoie copilul. Un telefon bun și un computer sunt tot ce trebuie! Totuși, orice metodă simplă își are regulile ei. Așa cum nu oricine se joacă cu un copil la masă face ABA, nu oricine filmează cu telefonul face modelare video. Nu e complicat, dar sunt câteva reguli importante de care e bine să țineți seama atunci când vă propuneți să folosiți lecțiile video în terapie. Sarah Murray și Brenna Noland, ambele specialiste în pedagogie și autism, au scris o carte practică și ușor de citit, care vă învață cum să alegeți una din cele trei metode: modelarea video de bază, auto-modelarea video sau modelarea video de tip punct de vedere.

Perioada de desfășurare: 2 octombrie- 16 octombrie 2015

Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți în 19 octombrie iar numele lor vor fi afișate în pagina de concurs. Dacă ai câștigat, trimite-ne un mail la contact@supereroiprintrenoi.ro cu datele tale de contact pentru a afla cum poți intra în posesia premiului.

Editura Frontiera a fost înființată în anul 2009 și a fost prima editură specializată în cărți necesare terapiei de recuperare a copiilor cu autism și alte întârzieri de dezvoltare. În afară de scopul mare, care este aducerea pe piața românească a unor texte fundamentale din domeniul educației speciale și al psihologiei copilului, editura și-a fixat ca standard obligatoriu condiții grafice de calitate pentru toate titlurile publicate. Editura Frontiera a aparut din dorinta unui parinte al unui copil cu nevoi speciale de a intelege mai mult , de a asimila, de a accepta și, mai ales, de a cauta soluții pentru intarzierile de dezvoltare. Editura distribuie cărți de referință din domeniul autismului și altor întârzieri de dezvoltare. In site-ul editurii veți găsi mărturii personale despre viața cu autism și cărți pentru copii.

Mult succes!

 

Published by Supereroi Printre Noi

Suntem o un grup de oameni care, într-un fel sau altul, avem ceva în comun: o persoană cu nevoi speciale. Am ales să spunem aici poveştile lor, poveştile supereroilor care trăiesc printre noi. Pentru că de la ei am învăţat cea mai importantă lecţie de viaţă: fiecare zi dusă la bun sfârşit este o victorie!

9 comments on “Concurs Editura Frontiera”

  1. Buna ziua.
    In primul rand va felicit pentru initiativa.
    Sunt mama unui baietel in varsta de 8 ani diagnosticat cu autism sever. In acelasi timp sunt si fondatorul blogului si al asociatiei Invatam cu pictograme din Timisoara.
    Cea mai mare realizare a copilului meu din acest ultim an a fost invatatea limbii romane. Da, ati citit bine. Darius s-a nascut in Guadalajara(Spania) si unul dintre sfaturile specialistilor spanioli a fost renuntarea la comunicarea in doua limbi. Asa incat copilul meu nu cunostea decat limba spaniola. In vara anului trecut am revenit in tara definitiv si Darius a fost nevoit sa invete o noua linba…cea a parintilor lui. Sunt foarte mandra de copilul meu intrucat in ciuda mitului ca persoanele cu autism nu sunt capabile sa invete doua limbi…copilul meu a reusit intr-un an sa invete si a doua limba. Stie sa citeasca in limba spaniola si in limba romana, a invatat cantece si poezii in limba romana, toate acestea tinand cont de retardul moderat pe care il are. La ultima evaluare psihologica IQ-UL era undeva intre 37-40….Ce vreau sa subliniez este ca noi, parintii ar trebui sa nu ne plafonam si sa ne lasam intimidati de etichetele pe care copiii nostri le primesc de-a lungul timpului…Copiii nostri pot si reusesc sa faca progrese, evident fiecare avand propriul ritm de dezvoltare. Darius, baietelul meu este un exemplu ca se poate. Trebuie doar sa credem in potentialul lor si sa ii sustinem in tot ceea ce isi propun sa faca.
    Mult succes tuturor si progrese cat mai multe si mai frumoase!

  2. Buna ziua. O inițiativă frumoasa si cine stie, poate vom castiga noi. Ma numesc Diana Oncioiu, sunt mama lui Mihaita, 6 ani, diagnosticat cu autism infantil la 1 an si 6 luni. Achiziții au fost pe parcursul timpului, iar cea mai importanta de anul acesta a fost sa bea apă cu cana. Da, o sa radeti, toți terapeutic au încercat si nu au reusit. Singur a cerut sa bea , la biserica fiind, dintr-o ceasca minusculă. Pe plan cognitiv a reusit sa ajungă sa compare numere pana la 10 si sa citească silabe si cuvinte de trei litere. Succes tuturor! Oricare va castiga, cu siguranta merita.

  3. Cele mai mari progrese ale Catiushei (trisomy 13) sunt pe plan socio-cognitiv. Anul acesta a fost pentru prima oara geloasa, pentru ca are un fratior nou. Ne-a aratat asta, ne-a aratat ca vrea de la noi afectiune, in modul ei nonverbal, rudimentar, se face mai bine inteleasa. Exploreaza mai mult si are mai multa stabilitate in picioare. Progresele anul acesta in rest au fost mici, mai curand imbunatatiri ale abilitatilor deja existente. Frumoasa carte ati pus la bataie, felicitari!

  4. Buna ziua!
    Ca parinte a unui copil cu TSA si, fara doar si poate, principal terapeut, mi se pare tentanta si admirabila ideea acestui concurs, cu atat mai mult cu cat achizitionez cu nesat orice informatie care ma poate ajuta sa ajut la randul meu. Anul acesta baiatul meu m-a bucurat cu timide initiative de a initia jocuri, adevarat, din cele care il stimuleaza mult pe el, si cu mici jocuri care au fost adecvate, dar, de departe, cel mai mult m-a bucurat ca a inceput sa fie autonom la toaleta… chiar daca unii reusesc acest lucru poate fara multe probleme, baiatul meu a avut “incapatanarea” si “ambitia” sa inceapa acest lucru la 6 ani… 🙂 recunosc ca am un raft intreg de carti de specialitate pe care le-am deschis prima data la capitolul “autonomie personala”, dar care nu m-au ajutat cu nimic… cand baiatul meu “s-a hotarat” sa faca asta, a facut-o ca si cum o stia dintotdeauna…. sa spun ca am fost fericita? 🙂 nu cred ca exista cuvinte pentru a povesti cum te simti cand ai asa o reusita, dar parca gasesti inca un punct de sprijin, parca gasesti noi resurse sa mergi mai departe…

  5. Buna seara! Initiativa dumneavoastra este excelenta! Anul acesta am reusit sa deslusesc, unui baietel, secretul legatului sireturilor, am reusit sa duc 3 copii la stomatolog, am integrat un copilas intr-o grupa de gradinita de masa si astazi a interactionat cu copiii care ii sunt colegi. Toti copiii care au facut progresele mentionate ,mai sus, sunt diagnosticati cu autism.

  6. Unul dintre copilasii cu care lucrez se afla in terapie de aprox.3 luni, desi pustiul are 1 an si 10 luni a inregistrat progrese uimitoare pe limbaj atat receptiv cat si expresiv. In Intraverbal avem sunetele a 13 animale, iar expresiv avem deja 12 denumiri de obiecte si 9 de animale.
    Precizez ca la inceputul terapiei nu reusea sa vocalizeze, insa dupa aproape 4 saptamani sunetul “aaaaaaa” a sunat foarte frumos din gurita lui. De mare ajutor ne-a fost oglinda ” fermecata”.
    Ce-mi doresc in continuare este ca peste un an , doi sa pot spune ca a depasit anumite bariere ale limbajului , iar interventia timpurie sa dea roade.
    Mult succes tuturor !

  7. Buna seara!
    Anul acesta am reusit sa il invat pe un baietel in varsta de 6 ani sa mestece. Tot ceea ce el manca era pasat, dupa mult efort, multe etape desensibilizare, etc, multa munca depusa… Am reusit!!!! Satisfactia a fost pe masura.

  8. Sunt mama unui baiat uimitor, frumos si special, era o papusa de carpa dupa ce nascut perfect sanatos cu nota 10! la patru luni incepe sa piarda masa musculara. A facfacut primi pasi singur cam la 3 ani, dupa 5 sedinte de gimnastica facute zilnic, cate 40 de min o sedinta. Avem sindrom cerebelos, tsa, este ecolalic dar are memorie buna vizuala si auditiva. Anul acesta , la 4 anisor, am inceput gradinita, speciala si ea, la gradinita normala nu ne-au primit si nu cred ca facea fata. Achizitiile anului sunt: un ras minunat, multe cuvinte noi pe care le repeta dar a inceput sa le foloseasca in contexcontextul potrivit. A invata sa ceara apa, mancare, sa privesca si sa zambeasca persoanelor cunoscute, sa cunoasca mai bine ritualul casei si sa accepte abateri de la traseu. Am invatat fructele si legumele in supermarsupermarket pana tati cumpara cele necesare. O accepta pe sora mai mare si a aratat lrimele semne de gelozie tragand-o de par. A invatat sa stea pe scaun cat timp dureaza terapia, si multe altele, lucruri marunte pentru noi oamenii de rand si sanatosi. Felicitari pentru initiativa si pentru munca pe care o desfasurati.

  9. Buna ziua. Super initiativa! Ce va pot spune despre unul dintre copiii cu care lucrez, diagnosticat cu TSA, este ca anul acesta a muncit foarte mult. Datorita muncii lui a ajuns intr-o scoala de masa. Este o realizare foarte mare deoarece fiind un copil hiperactiv a fost foarte greu sa stea 50 de minute pe scaun la ora si sa fie atent in acelasi timp. De ajutor ne-au fost colegii, care l-au ajutat si l-au primit cu caldura.Simtindu-se iubit scoala a devenit o recompensa, si se straduieste foarte mult sa faca fata provocarilor fiecarei zile.
    Mult noroc tuturor si cat mai multe realizari din partea copiilor vostri!

Leave a Reply