Spune Povestea ta!

foi de hârtie, stilou, aparat foto vechi si cărți pe o masăPoveştile schimbă lumea în aceeaşi măsură în care o face şi tăcerea. Numai că în direcţii diferite. Avem nevoie de poveşti pentru a merge înainte, pentru a sparge barierele dintre comunitatea persoanelor cu nevoi speciale şi „ceilalţi”. Avem nevoie de poveşti pentru încurajare şi pentru a învăţa unii de la ceilalţi.

Spune Povestea ta! Spune şi celorlalţi ce înseamnă să iubeşti o persoană cu nevoi speciale! Spune-le tuturor cum un astfel de om ţi-a schimbat perspectiva asupra cuvântului „dizabilitate” pentru totdeauna.

De cele mai multe ori, cuvântul „dizabilitate” este rostit cu teamă, cu milă, cu ruşine. Vrem să arătăm tuturor că, în ciuda greutăţilor, „dizabilitate” înseamnă şi bucurie, curaj, putere, frumuseţe. Vrem să dezlipim etichetele şi să ajutăm persoanele cu dizabilităţi să ducă o viaţă cât mai firească în mijlocul comunităţii. Iar pentru aceasta avem nevoie de Povestea ta!

Cele mai frumoase poveşti sunt cele care se nasc din lucruri aparent mărunte: de la un telefon pe care un prieten ţi l-a dat ca să te întrebe dacă mai poţi; de la băieţelul din parc ce pare că nu se sinchiseşte de dizabilitatea copilului tău; de la educatoarea care l-a primit în grădiniţă; de la momentul în care copilul tău tipic te-a întrebat ce înseamnă „nevoi speciale”; sau de la prietenul tău din copilărie care tocmai ţi-a dat vestea că are un copil cu dizabilitate.

contact@supereroiprintrenoi.ro

Spune Povestea ta!

  • Poveştile trebuie să aibă minim 400 de cuvinte.
  • Ataşează şi o fotografie proprie poveştii tale, preferabil landscape.
  • Dacă este prima dată când ne scrii, ataşează şi o scurtă biografie (maxim 5 propoziţii) precum şi o fotografie de profil pe care le vom pune la semnătura de autor.
  • Pentru a păstra acurateţea şi claritatea, unele texte pot suferi mici modificări editoriale.
  • adresa noastră: contact@supereroiprintrenoi.ro

Iar dacă încă ai nevoie de curaj pentru a spune Povestea ta, toarnă-ţi o cană de ceai şi urmăreşte un scurt film despre poveştile personale şi modul în care fiecare dintre noi putem schimba lumea folosindu-ne de cel mai de preţ bun: cuvintele!

 

 

 

Leave a Reply