“Filmele Olgăi- prima proiecţie de film adaptată senzorial pentru copiii cu nevoi speciale”

Ediția pilot a “Filmelor Olgăi- proiecţii de film adaptate senzorial pentru copiii cu nevoi speciale” a avut loc sâmbătă, 8 iulie 2017, în București.

Treizeci de copii cu dizabilități neurocognitive au pășit pentru prima dată într-o sală de cinema, la invitația Supereroi printre noi și Happy Cinema București. Condițiile din sală au fost adaptate nevoilor lor senzoriale ( sunet diminuat, lumină aprinsă, temperatura adecvată), copiii putându-se mișca în voie în timpul proiecției.
Intrarea a fost gratuită, fiind acoperită integral din donațiile susținătorilor.

Filmul ales- “Ozzy”- povestea unui cățel care, printr-o întâmplare nefericită, ajunge într-o închisoare. Acolo își va face prieteni aparte: un câine în scaun rulant, un altul care nu poate vorbi sau un cățel nevăzător.

DSC_0019

” E un vis devenit realitate pentru mulți dintre noi. Mulțumim! Ne-am simțit foarte bine alături de voi toți. Suntem foarte bucuroși pentru inițiativă”-  Andreea

DSC_0006

“Mulțumim, a fost minunat! Atenția și zâmbetele organizatorilor și voluntarilor sunt neprețuite. La fel și zâmbetele copiilor din sală.”- Ruxandra

DSC_0020

“Am stat de la început la sfârșit, mulțumim mult!- Paul

DSC_0026
“Adi s-a bucurat ca s-a întâlnit la acest eveniment cu una dintre fetițele cu care face terapie. “L-a prins” filmul Ozzy. Nu s-a lasat întrerupt nici măcar de palmuțele primite peste ceafă de la micutul  A. Mulțumim pentru invitație!”- Cristian.

*Evenimentul a fost organizat de Supereroi printre noi în parteneriat cu Happy Cinema Bucuresti, cu sprijinul SAMAS Sanatate pentru Mame și Sugari și  al brandului prieten Turific Play. 

Published by Supereroi Printre Noi

Suntem o un grup de oameni care, într-un fel sau altul, avem ceva în comun: o persoană cu nevoi speciale. Am ales să spunem aici poveştile lor, poveştile supereroilor care trăiesc printre noi. Pentru că de la ei am învăţat cea mai importantă lecţie de viaţă: fiecare zi dusă la bun sfârşit este o victorie!

2 comments on ““Filmele Olgăi- prima proiecţie de film adaptată senzorial pentru copiii cu nevoi speciale””

Leave a Reply