Donează 2 % (persoana fizică) sau 20% (persoana juridică) pentru ca Olga să poată începe un program terapeutic intensiv şi personalizat.

Later edit ianuarie 2017: Mulțumim tuturor celor ce ați distribuit pagina și povestea Olgăi. Cu ajutorul Dumneavoastră Olguța va începe terapia prin programul NACD anul acesta 🙂 Donațiile pe care le-am primit îi asigură atât evaluarea inițială cât și terapia pentru următoarele 13 luni. 

Mulțumiri din suflet MAGENDOO, IL PASSO,  GMP ADVERTISING, SMART DIESEL, FLORO, IULIA SPINU & VALENTINA PANDIA !!

logo-magendoologo-magendoo
logo-ilpassologo-ilpasso
logo-gmp-advertisinglogo-gmp-advertising
logo-sdlogo-sd
logo-florologo-floro

Pe parcursul anului vom posta evoluția terapeutică a Olgăi. Un an cu spor în cele bune tuturor!

Ruxandra& Vlad Mateescu

 

Povestea Olgăi, fata noastră mijlocie, începe în 2008 atunci când, încă nenăscută, medicii i-au pus diagnosticul: malformaţie cardiacă şi ventriculomegalie cerebrală. Olguţa s-a născut hipotonă şi cu luxaţie de şold, fără însă că cele două diagnostice intrauterine să explice malformaţiile faciale, hipotonia sau întârzierea globală în dezvoltare actuale. Singura explicaţie posibilă – o boală genetică extrem de rară.

Olgăi i s-au făcut teste genetice încă din primele luni de viaţă, fără însă a obţine un rezultat concret. În prezent nu avem un diagnostic, deşi probele genetice sunt trimise într-un program de cercetare atât în Germania cât şi în Franţa. Singurul răspuns al medicilor – anomalie genetică foarte rară.

La opt ani Olguţa nu vorbeşte, are probleme de echilibru şi de integrare senzorială (nu îşi conştientizează în totalitate corpul), are nanism şi un retard intelectual ce o situează cu îngăduinţa aproape de vârstă de patru ani. Nu poate merge la şcoală.

 

Ani de terapie

Zilele de terapie ale Olgăi au început încă de la vârsta de cinci luni. Dacă astăzi a depăşit diagnosticul prezumtiv de „legumă”, pus în maternitate, a fost numai pentru că a muncit enorm, zi de zi. Noi, ca părinţi, am învăţat tot ce se poate învăţa aşa încât să o ajutăm. Am colaborat cu terapeuţi, însă în majoritatea cazurilor lipsa diagnosticului ridică umerii specialiştilor. Aici suntem acum.

Cum o puteți ajuta pe Olga

Avem nevoie de ajutorul Dumneavoastră să putem duce mai departe terapia Olgăi. Am aflat de un program terapeutic intensiv şi personalizat despre care alţi părinţi, din întreaga lume şi din România, spun că dă rezultate extrem de bune, vizibile. Programul NACD implică minim patru ore de muncă zilnică, timp de ani de zile. Costurile sunt ridicate: 950 $ evaluarea iniţială iar mai apoi 260 $ lunar. Programul presupune implicarea totală a părintelui şi evaluări periodice, o dată la fiecare patru luni. Programul are ca punct de plecare stadiul dezvoltării neurologice al fiecărui pacient.

Am hotărât să încercăm şi această ultimă soluţie. Vrem să o aducem pe Olga cât mai aproape de un adult independent, să o pregătim pentru momentul în care noi nu vom mai putea avea grijă de ea. Pentru aceasta avem nevoie de ajutorul Dumneavoastră.

Poți deveni sponsorul Olgăi

Dacă eşti persoana juridică

20% din impozitul pe profit al companiei pe care o reprezinți poate fi redirecționat către Asociația Marta Maria, prin care vom susține noua terapie a Olgăi. Astfel, ea poate începe cât mai curând sesiunile programului NACD.

Această procedură nu implică niciun cost. Pentru a putea fi scazută din impozitul pe profit aferent anului fiscal curent, suma redirecționată nu poate fi mai mare de 5 la mie din cifra de afaceri, iar  plata trebuie facută până la data de 31 decembrie.

Cheltuiala cu sponsorizarea reduce impozitul pe profit datorat cu suma acestei sponsorizări oferite.

Pasul 1: Descarcă contractul de sponsorizare aici

Pasul 2: Completează-l cu datele companiei și cu suma cu care dorești să susții terapia Olgăi

Pasul 3: Trimite-l in format word la adresa contact@supereroiprintrenoi.ro

Pasul 4: Noi il tipărim in două exemplare și ți-l vom trimite semnat și ștampilat în original la adresa din contract.

Dacă eşti persoana fizică

Pasul 1: Dacă ai venituri doar din salarii, descarcă Declaratia 230. Dacă ai venituri din mai multe surse, descarcă Declaratia 200.

Pasul 2: Completează formularul cu datele tale și semnează-l.

Pasul 3: Contactează-ne la numarul de telefon: 0756.05.00.22 sau la adresa de email: contact@supereroiprintrenoi.ro Noi vom colecta formularul de la tine si il vom depune la Administratiile Finantelor Publice. Ne poți ajuta prin a strange cât mai multe formulare de la colegii sau prietenii tăi, care vor să redirecționeze 2% pentru Olga.

***

Datele noastre sunt:

  • Denumire entitate – ASOCIAŢIA UMANITARA MARTA MARIA
  • Cod de identificare fiscală – 32976327
  • Cont (IBAN) bancar RO04BACX0000000987594008