Teme pentru acasă în condiții speciale

De parcă nu ar fi şi aşa destul de enervant ca ai teme pentru acasă, trebuie să mai ai parte şi de necazuri din partea surorii. Cum e să îţi faci temele când e cineva mereu lângă tine, pregătit să te scoată din sărite?

Să vă spun cum e sa faci teme pentru acasa cu surioara mea? Bine, bine, fie.

Pe scurt, e greu. De data aceasta nu mai e nimic frumos, mai ales când trebuie să înveţi 90 de verbe la germană pentru mâine.

Eu îmi fac lecţiile în linişte. Deodată apare C.A.R.A.C.A.T.I.Ț.A,  evoluată în luna septembrie. Arma ei ultraeficientă este PIANUL de jucărie pe care îl are. Porneşte muzica la maxim şi, în timp ce eu încerc să mă concentrez, ea îmi fură penarul, îmi rupe din manual şi intră în autostimulare. Eu o dau afară dar fiindcă nu am încuietoare la cameră, ea intră înapoi şi porneşte pianul din nou. Eu mă cam enervez şi o dau afară din nou. Ooo!… dar staţi, nu s-a terminat. Mami vine şi îmi zice o teorie lungă: şi îmi spune ca, în loc să fiu atent la Olga, să îmi fac temele. Eu tot nu înţeleg cum nu s-a prins că eu nu mă pot concentra când intră sora mea peste mine.

Olga îmi mai rupe şi cărţile de istorie, ceea mă enervează. Cred că la toate cărţile pe care le-a rupt şi le-a mâncat ştie o groază de lucruri! Majoritatea cărţilor care au stat la îndemâna Olgăi au ajuns doar nişte coperţi amărâte…

Nu vreau să râd sau să o jignesc pe Olga, numai că aceasta este o parte din viaţa mea. Până și textul acesta l-am scris în stres din cauza zgomotului din casa, aşa că mi-am pus un sound track dintr-un joc şi am rezolvat problema, numai că la lecţii nu pot utiliza această soluţie.

Later update: În sfârşit am pus broască la uşa mea!!

 

 

Published by Petru Mateescu

Un băiat de şcoală generală. Săptămânal, în cadrul secţiunii Poveştile frăţiorilor, va scrie despre viaţa alături de o surioară cu nevoi speciale, cu bune şi rele, cu părţi amuzante sau lacrimi în barbă. Petru aşteaptă şi poveştile altor frăţiori, aici.

Leave a Reply